gedragsproblemen

De meest voorkomende uitdagingen en gedragsproblemen bij asielhonden

Voor alle asielhonden (ongeacht waar ze vandaan komen) geldt dat ze – al dan niet opnieuw – moeten wennen aan een leven in huis. Geduld en begrip zijn gelukkig vaak de grootste sleutels tot succes wanneer je ervoor kiest om een asielhond een nieuwe kans te geven.

Maar wat als jouw hond naar het asiel gebracht werd omwille van een gedrags- of trainingsprobleem? Of dat dit probleem net in het asiel ontstaan is? En wat als je er geen idee van had, maar thuis plots blijkt dat je hond toch niet zo niet goed in zijn (of haar) vel zit en met een gedrags- of trainingsprobleem kampt? In dat geval zal je dat deel nog éxtra aandacht moeten geven en hier intensief mee aan de slag moeten gaan!

Op deze pagina delen wij onze inzichten en ‘eerste hulp tips’ over de 9 meest voorkomende uitdagingen en gedragsproblemen bij asielhonden. Want of je hond nu al lange tijd of nog maar heel kort bij jou woont, het is noodzakelijk voor zijn welzijn, toekomst én geluk (en die van jou ook trouwens) dat je hiermee aan de slag gaat!

Schakel in ieder geval de hulp in van een ervaren en erkend hondengedragstherapeut wanneer je merkt dat het welzijn van je hond (of anderen) in het gedrang komt. Kijk op de website van de NVGH, SPPD of Certipet voor geaccrediteerde trainers, hondenscholen en gedragstherapeuten bij jou in de buurt.

Resource guarding

Onzindelijkheid

Asociaal gedrag

Reactiviteit

Sloopgedrag

Verlatingsangst

Blaffen en piepen