Ben je er klaar voor om een asielhond in huis te nemen?

p 1.0 hoofpagina thema 1

Denk jij erover na om een hond in huis te nemen? Dat is fantastisch nieuws! Blijf vooral nog even verder nadenken en maak geen overhaaste of impulsieve beslissingen. Hier wil je namelijk 100% zeker van zijn. Niet alleen voor jezelf of je gezin, maar zeker ook voor de hond.

Want hoewel je in het leven natuurlijk nooit genoeg onvoorwaardelijke liefde en vriendschap kan krijgen (dat wat een hond in overvloed heeft), bedenk goed dat het hebben van een hond je hele leven verandert en een grote verantwoordelijkheid is!

Past een hond op dit moment in je leven en (gezins)situatie? Wat met je werk of wanneer je op vakantie wil gaan? Hoeveel tijd en geld ben je bereid te besteden aan je hond? Kortom… Ben jij of is jouw gezin écht klaar voor een nieuwe harige kameraad in huis? Doe de test!

p1.0 turbo eindhoven 2016

Wat je echt moet weten voor je een hond in huis neemt

Wanneer je besluit een hond in huis te nemen, moet je natuurlijk bereid zijn – en vooral blijven – om poep op te ruimen, te gaan wandelen (in weer en wind) en voldoende tijd te steken in knuffelen, spelen, opvoeden en trainen. Hiernaast zal jouw huis ook wat vaker om een poetsbeurt vragen en moet je er rekening mee houden dat het hebben van een hond best zwaar kan zijn voor je portemonnee.

Bovendien is een hond onderdeel van het gezin, het is dan ook extreem belangrijk dat iédereen in het gezin achter de beslissing staat om een hond te nemen. De keuze om een hond een thuis te geven, zou dus nooit een impulsieve of individuele beslissing mogen zijn. Denk er liever 100 keer over na en overweeg het dan liefst nóg een keer.

Wil jij weten welke belangrijke verantwoordelijkheden een hond met zich meebrengt? Welke grote impact een hond kan hebben op jouw (gezins)leven? Of wat het aanschaffen van en zorgen voor een hond kan betekenen voor jouw portemonnee? Klik dan snel door naar de volgende artikelen:

Wat je moet weten voor je een hond in huis haalt

Een hond in huis, het financiële plaatje!

✔️ Heb je de financiële middelen en de tijd om een hond een liefdevol thuis te geven en goed voor hem of haar te zorgen?
✔️ Heb je iemand die de zorg tijdelijk op zich kan nemen als er met jou iets aan de hand is of wanneer jullie op vakantie gaan?
✔️ En heb je je voldoende verdiept in het gedrag en de verzorging van honden?
✔️ Dan ben je wellicht klaar om een hond aan te schaffen!

Yes! Laat de zoektocht naar jouw nieuwe beste maatje op 4 poten beginnen!

Een hond maakt je leven stukken leuker, MITS je een goed doordachte keuze maakt en de juiste hond voor jou en je gezin kiest. En omdat hij of zij onderdeel van het gezin wordt, is het natuurlijk super belangrijk dat iedereen het eens is over welke hond het gaat worden.

p 1.0 waarom asielhond

Waarom zou je voor een asielhond kiezen?

Onwetendheid over asielhonden
Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat de asielen vol zitten met fantástische honden, honden van alle leeftijden, rassen en karakters , die stuk voor stuk een tweede kans verdienen. En als ze hier wél bewust van zijn, denkt men helaas nog te vaak “dat er wel iets mis moet zijn met deze honden; want waarom werden ze anders naar het asiel gebracht?”.

Door deze ontwetendheid is het dan ook helemaal niet gek dat deze mensen (na het maken van hun keuze om een hond in huis nemen) meteen enthousiast beginnen aan hun zoektocht naar een jonge pup, of dat ze een – terecht of onterechte – voorkeur voor een bepaald ras hebben. De overweging om een asielhond een nieuw thuis te geven, komt simpelweg vaak niet in hun hoofd op.

Bewustwording brengt verandering
Hier willen wij graag in samenwerking met de asielen verandering in brengen! Door bewustwording en begrip te creëren rond asielhonden, hopen we geleidelijk aan een einde te maken aan het taboe dat op hen rust en de vooroordelen die mensen hebben.

Want van een chihuahua van 2 kg tot een kangal van 70 kg, van een super fanatieke herder tot een stafford die niets liever doet dan samen op de bank hangen, van een overenthousiaste pup tot wijze senior… Jouw ideale match – de hond die écht bij jou of je gezin past – kan wel eens in het asiel op jou zitten te wachten!

Naast het feit dat een asielhond jou eeuwig dankbaar zal zijn voor die tweede kans, hebben wij nog 11 andere redenen voor je opgesomd waarom het zo fantastisch is om een asielhond een nieuw thuis te geven!

Redenen om voor een asielhond te kiezen

p 0.0 zoektocht

Klaar voor de zoektocht naar een asielhond die echt bij je past?

Ben jij er klaar voor om je zoektocht naar jouw ideale match in het dierenasiel te starten? Wij helpen jou op weg!

Lees in het volgende thema ‘de zoektocht naar jouw ideale match’ alles over asielen en adoptieprocedures, hoe jij je kan voorbereiden op die eerste spannende ontmoeting in het asiel of download het boodschappenlijstje om de thuiskomst van jouw hond zo goed mogelijk voor te bereiden.

Instructie- en trainingsvideo’s

Baasje gezocht

Over Dutch Cell Dogs

Webshop