p 2.1 zoektocht asielhond rocky

De zoektocht naar jouw ideale match begint bij jezelf

Ben je helemaal klaar om een hond in huis te nemen en zelfs de fantastische keuze gemaakt om een asielhond te adopteren? Maar er wachten zó veel leuke asielhonden op een nieuw thuis, hoe kies je nou een hond die echt bij jou of je gezin past? We willen allemaal die perfecte match, toch?

Verliefd worden op een schattig uiterlijk of dat paar lieve ogen is verleidelijk en heel erg menselijk. Maar vergeet niet dat elke hond vele individuele wensen en behoeften heeft, en misschien zelfs wel beperkingen. Hierdoor is het heel goed mogelijk dat jullie niet bij elkaar passen. Besluit je deze hond dan toch (tegen beter weten in) te adopteren, is de kans groot dat je dit thuis gaat merken in probleemgedrag, miscommunicatie of frustratie voor beide. En als dat zo blijkt te zijn, zijn er alleen maar verliezers en moet je de hond uiteindelijk misschien wel terugbrengen naar het asiel. En dat wil natuurlijk niemand. 💔

Denk dan bijvoorbeeld aan het feit dat het energielevel, temperament, kracht of uithoudingsvermogen van de hond niet bij jou of je gezin past. “Maar jullie vonden het toch zo’n knappe lieverd… en hij zou wel vanzelf rustiger worden?” Niet dus.

Juist om die reden mag een hond nemen nooit een impulsieve beslissing zijn en moet de match goed zijn. Ga dus niet te overhaast te werk en luister goed naar alle informatie en ervaringen van het asiel.

Om erachter te komen welke type hond qua persoonlijkheid het best bij je past, heb je niet alleen informatie over de hond nodig, maar ook over je gezin en jezelf! Stel jezelf daarom eerst de volgende vragen en bespreek je antwoorden later ook met de asielmedewerkers. Deze informatie kan namelijk voor het asiel super waardevol zijn om te bekijken welke hond het beste bij je leefsituatie en je verwachtingen past.

Waar moet je zoal over nadenken voordat je zoektocht naar jouw nieuwe maatje begint?

p 2.0 zoektocht asielhond (1)
  • Wat zoek je in een hond?
  • Hoe ervaar je honden en wat past wel of niet bij je?
  • Wat is jouw persoonlijkheid en dat van je eventuele partner en kinderen?
  • Hoeveel tijd en ruimte heb je voor de hond?

Meer informatie kan je vinden via de knop linksonder in je scherm.

We hopen dat wij je met de bovenstaande vragen en informatie alvast een beter beeld hebben kunnen geven van wat je (gezin) precies zoekt in een hond. Tijd om de zoektocht naar je ideale match in het asiel verder te zetten!

p2.1 zoeken asielhond